• Astrid & Rudolfs tapet Hjortron.
    Astrid & Rudolfs tapet Hjortron.
  • Astrid & Rudolfs tapet Forsmark.
    Astrid & Rudolfs tapet Forsmark.
  • Astrid & Rudolfs tapet Blåklint.
    Astrid & Rudolfs tapet Blåklint.

Tapeter som bär på hemligheter

Gamla tapeter har mycket att berätta för den som är intresserad av forna tiders liv. Det vet Nicole de Young som hittade rester av gamla mönster på väggarna i morföräldrars hus i Norrland.

Gamla tapeter har mycket att berätta för den som är intresserad av forna tiders liv. De avslöjar vad människorna som bodde i huset tyckte var vackert och om det mode som gällde just då.

När Nicole de Young hittade rester av mönster under gamla tapetlager i sina morföräldrars hus i Norrland, där hon tillbringat somrarna som barn, fick hon en idé.

 

Hon satte igång att göra sin egna moderna design av de gamla tapeterna med inspiration från det omkringliggande landskapet.

Resultatet är en fin liten kollektion med gammelsvenska papperstapeter – en hyllning till långa lediga sommardagar på landet, med fisketurer, bärplockning och picknick vid sjön.

 

 

Adolf & Rudolf är trots sitt svenskklingande namn en brittisk tapetproducent som fått sitt namn efter Nicole de Youngs morföräldrar. Tapeterna trycks i Storbritannien och pappret kommer från hållbart skogsbruk i Skandinavien. Se ett smakprov i bildspelet!