• Skärgårdshus i massivt trä. Elin och Mats Buchmayer har haft som intention att göra så liten åverkan som möjligt på naturen omkring. Huset är extremt tyst och luktar gott av träet. Arkitekt: Torbjörn Gudmundsson
    Skärgårdshus i massivt trä. Elin och Mats Buchmayer har haft som intention att göra så liten åverkan som möjligt på naturen omkring. Huset är extremt tyst och luktar gott av träet.
  • De höga trähusen i Sundsvall har lockat nyfikna från när och fjärran. Foto: Gunilla Welin
    De höga trähusen i Sundsvall har lockat nyfikna från när och fjärran.
  • Gustaf Appell har byggt ett modernt timmerhus i Roslagen. Timmer är naturligt isolerande och bidrar till ett hälsosamt inomhusklimat eftersom det andas. Foto: Åke E:son Lindman
    Gustaf Appell har byggt ett modernt timmerhus i Roslagen. Timmer är naturligt isolerande och bidrar till ett hälsosamt inomhusklimat eftersom det andas.

Nu bygger vi i trä!

Det byggs i trä som aldrig förr. Trä är ett långsiktigt ekologiskt hållbart material med oändliga möjligheter. Det är klimatsmart, enkelt och vackert. Just nu händer det massor inom träbyggande både i Sverige och resten av världen. Ökade miljökrav och förändrade byggregler för flervåningshus i trä har gett träbyggandet en rejäl skjuts framåt. Kloka hem ser början på en ny trähusepok där vi kan förvänta oss spännande träbyggnander i framtiden.

Läs mer om möjligheterna med att bygga i trä i nya numret av Kloka hem (nr. 1 2017). Beställ här eller prenumerera här.