Vintertid och höstrusk.

Den här veckan lyckas vi hinna med lite byggjobb även på vardagskvällarna. 

 

På måndag kväll monterar vi mineralullsboard runt hela fönsterramen från vårt sovrum.

På tisdag kväll kapar Thomas bort stumparna som är kvar efter balkarna som togs bort tidigare. Tungt, skitigt och ganska tråkigt jobb. 

På onsdag kväll jobbar han vidare med fönsteröppningen från vardagsrummet.

Torsdagen blir utan arbete på huset eftersom Linda jobbar kväll, hon har mottagning inne i stan och kommer hem sent. Hon är samtalsterapeut och träffar patienter en kväll/vecka. Signe och Thomas får en mysig kväll tillsammans och Linda hinner komma hem innan Signe har somnat.

Fredag kväll går helt åt att förbereda vår ena bil inför vintern. På Thomas jobb finns däckmaskiner och vinterdäcken vi fick till bilen vid köpet i somras är utan fälg så Thomas skiftar däck på fälgarna och sätter på vinterdäcken.

På lördagen jobbar Uffe och Thomas vidare med fönsterramen i vardagsrummet. Den passas in och svetsas sedan fast. Det tar ett bra tag att få den i rätt läge, placeringen av ramen styr ju hur fönster och dörr hamnar och det måste passa med arkitektens tanke om hur de ska passa ihop med fönstren mot sjön.

Under tiden som Uffe svetsar fönsterramen i vardagsrummet jobbar Thomas vidare med den från vårt sovrum. Det ska isoleras i alla balkar för att få bort eventuella köldbryggor.

På söndag morgon gör Thomas klart det sista med isoleringen runt fönsterramen. Nu är den helt klar för att montera fönster och dörr.

På söndagen är de ett riktigt ruskväder med stormbyar och regn. I Nacka snöar det lite när Signe och Linda åker från Signes cirkusskola. På sjön går det gäss på eftermiddagen. Det är även tidsomställning till vintertid men vi vaknar lika tidigt som vanligt och får en extra timme att jobba på.

Till slut är även ramen vid vardagsrummet klar.

Uffe rostskyddsmålar och Thomas monterar isoleringsbitar runt ramens insida, det måste göras innan vi kan montera reglar för infästning av fönsterpartiet.

Vi får under eftermiddagen upp ångan ordentligt och sätter igång med att regla upp hela vardagsrumsväggen. Det går fort och smidigt och när arbetsdagen är slut och mörkret kommer har vi gjort klart hela väggen.

Linda köpte en stor fin pumpa på Österlen förra helgen och nu har den blivit lykta. Det var den hårdaste pumpa vi någonsin haft, tills slut var Thomas tvungen att använda vinkelkapen för att kunna såga igenom den. Eller vimpelkapeln, som Signe trodde den hette.

Nästa vecka är det höstlov och Signe ska gå på fritids. Killarna är lediga och Linda jobbar både på sina jobb och en del hemifrån. Det ska bli skönt med ett lugnare vardagstempo en vecka.