Vi tömmer en del av magasineringen.

Den här veckan blev det mer gjort i veckan än under helgen men det blev inte så mycket av byggande. Istället är vi nu mitt i uppackning av möbler och kläder som vi har haft magasinerat.

Vi har haft tre containrar stående rakt över vägen fyllda med mestadels kläder och möbler. Dessutom har vi ju en stor lite längre ut på Värmdö. Linda har precis blivit klar med det otacksamma arbetet att röja undan allt vi tog upp från byggboden tidigare och som då fyllde allrummet på nedervåningen. Det hann vara tomt där i några dagar innan Thomas fyllde det med mer grejer.

På tisdag kväll jobbade Linda och Thomas tog kranen på lastbilen och lyfte upp en container till entrén på huset. På så vis slapp han bära upp allting hela vägen nerifrån vägen.

 

På onsdagskvällen jobbar Linda också och Thomas tömmer nästa container. Nu är det nästan svårt att ta sig in och ut genom allrummet. Linda sätter igång redan under veckan med att rensa, skänka bort och lägga ut saker till försäljning. Nere på tomten raktöver står det nu bara en container kvar, den innehåller mestadels möbler. När vi har rensat allting på nedervåningen så är det dags att tömma den också.

 

På lördagen blir Thomas tillfrågad av sin chef om att hjälpa honom. Chefen håller också på med husbyggande och det gamla huset har nu rivits för att ge plats för ett nytt. Innan bottenplattan kan anläggas behöver en hel del fyllnadsmassor köras bort. De har tidigare kört bort en ansenlig mängd fyllning och Thomas hinner köra bort ca 90 ton under dagen. Nästa vecka börjar arbetet med grundläggningen för nya huset.

 

Linda och barnen går på lördagen igenom alla saker som varit magasinerade. Det är förstås jättekul att hitta saker som varit undanplockade så länge. Signe drar fram bilbanor på hela övervåningen, tack och lov är Sami med Thomas i lasbilen även idag.

På lördagskvällen åker Thomas, Linda och Signe iväg till Siggesta gård med Sami. De ska ha en fin hundrastgård och vi vill att Sami ska få chansen att springa lös utan koppel. Det tar bara tio minuter dit och när vi kommer fram är vi helt ensamma i hundgården. Den ligger fint omgiven av gamla jättestora ekar. I hagen mittemot strosar sex alpackor omkring. Signe leker länge med Sami och bägge två somnade gott hemma sedan. (Sami sov från strax efter kl 22 tills Thomas väckte honom kvart i sju på söndagsmorgonen).

 

På söndagen vaknar vi till en regnig mors dag. Sami bryr sig inte ett dugg om regnet utan är lika glad på morgonpromenaden som vanligt.

Det är val till EU-parlamentet idag och strax innan lunch åker Thomas, Linda och Isak iväg för att rösta. Det är första gången Isak får rösta så det är lite speciellt.

 

Efter lunch har vi mors dag-fika tillsammans vid de regniga fönstren. Sami vill också vara med och går och lägger sig och sover under bordet, på våra fötter.

Det är lite ruggigt i luften så vi tänder en brasa bara för mysfaktorns skull. Ute på sjön ser vi några ihärdiga fiskare i en liten båt som trotsar regnet.

 

Lite nytta hinner vi ändå med. I Signes rum sätter vi upp några tavellister som ska fungera som småhyllor.

 

Vid Signes förvaringshyllor sätter vi upp draperier.

 

Sami är nog fortfarande trött efter gårdagens lek i hundrastgården och sover mycket under söndagen.

 

Nästa vecka händer mycket. På måndag eftermiddag får vi besök av TT som ska göra ett reportage om vårt husprojekt. Nu har vi tappat räkningen på hur många tidningar vi har medverkat i hittills. Framöver kommer Dagens Industri och även Aftonbladet har ett besök inplanerat efter sommaren. Under resten av veckan förbereder vi inför Isaks student. Vi hinner inte få i ordning allt på undervåningen men förhoppningsvis går det iallafall att ta sig fram bättre där än vad det gör nu.