Vi fortsätter med isolering och fönsterramarna.

Veckan erbjuder som vanligt inte så många kvällar att arbeta på men vi hinner få lite gjort trots det. Till helgen kommer solen och vårvärmen äntligen och vi njuter av att kunna jobba utomhus utan att frysa.

 På onsdag eftermiddag åker Thomas förbi Takcentrum (www.takcentrum.se) på vägen hem och köper lite isoleringsskivor. Det är PIR-skivor av märket UNILIN som har ett väldigt bra isoleringsvärde. Detta gör att vi kan ha mycket tunnare isolering än vanlig isolering vilket är viktigt eftersom vi isolerar på insidan.

På torsdag kväll provmonterar Thomas några isoleringsskivor. Det är lite knepigt till en början men efter ett tags trixande får han in snitsen på hur man ska göra för att fästa skivorna i stålreglarna.

På fredag eftermiddag monterar Thomas nästan hela väggen, bara den inre biten nedanför trappen är kvar.

Den sista biten av väggen blir klar på lördag morgon. Solen skiner men det är till en början ganska kyligt ute och några minusgrader. Det är skönt att jobba inomhus. När vi några timmar senare går ut har det blivit +8 och riktig vårvärme i solen.

När alla skivor sitter monterade tejpar Thomas alla skarvar och springor med aluminiumtejp. Eftersom skivorna är belagda med aluminiumfilm på bägge sidor så fungerar denna som ångspärr. För att få väggen helt tät bör alla skarvar och springor tejpas.

På söndag morgon städar Thomas lite på bygget innan Uffe kommer ut. De fortsätter sedan tillsammans att arbeta vidare på 20-fotaren. Under tiden som Uffe svetsar klart runt fönsterramen monterar Thomas isoleringsskivor. De rostskyddsmålar hela ramen före lunch och fortsätter sedan med montering av isolering runt ramens insida.

På eftermiddagen är hela fönsterramen klar. Vi skulle nu kunna montera fönster i bägge ändar av 20-fotaren men det är lättare att jobba vidare i den utan fönster på plats. Vi vill göra klart så mycket som möjligt innan den ska lyftas upp på plats.

Vi avslutar dagens arbete med att täcka för fönsteröppningen. När fönsteröppningen är täckt får vi en föraning om hur det kommer se ut med fönstret monterat.

Förra året vid samma tid. Vi fyller igen den djupa gropen för att slippa risken med ras när plintarna ska gjutas. Först fyller vi på med sprängsten, efter det finare sten innan vi avslutar med ett lager makadam.

Sist läggs det på en markduk. Vi märker ut lite grovt var plintarna ska vara innan utsättaren åter kommer ut och mäter mer noggrant.

Det är stora mängder jord och sten som hela tiden behöver flyttas. Vi lägger en del i en stor hög vid nedre infarten och en ännu större hög fylls ut på berget ovanför den övre infarten.