Vi bygger garderob och gör i ordning tvättstugan.

Nu har vi börjat bo in oss ordentligt. Även om det är en del kvar att göra så känns det nu att vi bor här på riktigt.

Den här veckan har vi planerat att vara lediga varannan dag för att Sami ska få känna sig hemmastadd ordentligt. På tisdagen tar Thomas en tur med Sami i lastbilen för att handla och hämta Signe och Sami verkar gilla det. Linda är hemma med honom på onsdagen och sedan på torsdagen så tar Thomas med honom i lastbilen hela arbetsdagen, med inställningen att avbryta ifall Sami inte verkar trivas. Det går jättebra, Sami är så lugn och på fredagen är det som han har gjort det här länge och vet vad som väntar. 

Under veckans kvällar tar vi det lugnt. Vi tänder brasan, leker med Sami och njuter av att ha ordentliga ytor att laga middag på. 

 

På lördagen har Uffe med sig en Mollytång och plugg för monteringen av den sista kroken till Isaks klädhängare. Nu kan den användas som det var tänkt. (Fast den vita klädhängaren togs så klart bort efter att denna bild togs)

 

Sedan börjar vi byggandet av en garderob i vårt sovrum. Den ska platsbyggas och anpassas efter den lediga ytan som finns bredvid tvättnedkast och ventilation.

 

Hela lördagen byggs garderoben och vi får fortsätta även på söndagen.

 

Före lunch på söndagen har vi kommit så långt som vårt materiallager tillåter. Det ska byggas fler hyllor och väggar och  även dörrar. Garderoben får byggas färdigt nästa helg när vi hunnit köpa mer material.

 

Efter lunch jobbar vi vidare med lite småpyssel. Inne i tvättstugan hänger vi upp ett förvaringsskåp på ena väggen. 

Fabian får en hylla vid huvudändan av sin säng.

 

Även vid fotändan kommer det upp en hylla som han valt.

 

Eftermiddagens stora arbete är att flytta upp torktumlare och tvättmaskin. Vår rörmokare kommer på tisdag och kopplar in vatten och avlopp i tvättstugan. Det ska bli skönt att i fortsättningen slippa krångla med tvätten nere i byggboden.

 

Vi gör en liten rockad med det tillfälliga köksbordet och pysselbordet på nedervåningen. Vi har ett köksbord någonstans bland våra magasinerade möbler men har inte hunnit leta reda på det ännu. Så det får bli såhär så länge.

 

Signe blir glad när det äntligen finns plats för henne att bygga och pyssla på lite större yta. I boden tog hon upp den mesta ytan i köket med alla sina pysselsaker och vi andra hade svårt att få plats för sånt som man gör i ett kök, som att laga och äta mat. Containerväggen som vi har sparat är nu bra att sätta upp saker med magnetfäste på.

 

Efter en hel dag med kraftigt regnfall så spricker det äntligen upp och solen kommer fram. Nu börjar fågellivet så sakta komma tillbakas och vi har både grågäss och sångsvanar på besök. Även havsörnen visar sig igen.

 

Klockan är halv sex och det är fortfarande ljust ute. Nu dröjer det nog inte länge innan isen går upp på sjön.

 

Vi är även med i ett reportage i Expressen denna helg:

https://www.expressen.se/leva-och-bo/hemma-hos-5/dromhem/linda-och-thoma...

 

Under veckan har Linda även blivit intervjuad av Mitti, allas.se och Byggnadsarbetaren. Kul att så många är intresserade av vårt hus!