Vårvärme och islossning.

Mot slutet av veckan är det vårvärme och 15 grader varmt.

 På torsdagen ligger isen fortfarande kvar på sjön.

 

På fredag morgon är det lite öppet vatten bara precis längs land på andra sidan sjön men när vi kommer hem på eftermiddagen så har all is försvunnit. Det har blåst hårt hela dagen och det var nog dödsstöten för den tunna isen som var kvar.

 

Linda fortsätter att packa upp lådor och sortera grejer hela helgen. På lördagen jobbar Thomas och Uffe på taket i solen och värmen. Det ska monteras ett fönsterbleck som Uffe har tillverkat. De tätar också svetsskarvarna som är mellan containertaket och ramen och som isoleringen är sprutad i. Det har runnit lite rostbrunt vatten längs med containerväggen pga den uteblivna tätningen. Lite mer färg stryks också på.

 

Klockan ett-kaffet som vi dricker varje lördag och söndag tar vi ute på takterrassen för första gången i år. Förra året var första utefikat den 8 april.

 

Vi städar i allrummet på nedervåningen. Alla maskiner och allt material flyttas ut och täckpappen tas bort. Gästsängen ställs på plats.

 

Vi flyttar ut verkstaden utomhus. Nu får vi lite mer plats när vi sågar stora skivor och det blir inte lika skitigt inomhus av allt sågspån.

 

På söndagen fortsätter vi med förvaringen under trappan. Det blir bland annat skohyllor och senare ska det monteras en hängare för jackor mm ovanför skohyllorna.

 

Vi monterar också de smala trälisterna som sitter i ytterkant på "trälådorna" mellan fönsterpartierna.

 

I tvättstugan sätts ytterligare en hylla upp, en som Uffe råkat ha hemma i sitt förråd. 

 

Ovanför pysselbordet sätter vi upp ett skåp. 

 

Uffe och Thomas monterar sedan innertak i lilla smatten i hallen. 

 

Vi avslutar dagen med att montera skenan som skjutdörren till gästrummet ska hänga i. Den har ett spår på 11 millimeter utfräst där väggskivorna sedan ska fästas. 

 

[scald=10133:sdl_editor_representation]