Våren och värmen kommer till slut.

Under veckan hinner vi inte så mycket jobb på huset, så som det brukar vara. Till helgen kommer solen och vårvärmen på allvar och vi inviger undervåningen på huset med födelsedagsfika.

På torsdag eftermiddag anlägger Thomas en ny trapp upp till huset. Den nuvarande är allt för brant och opraktisk att gå uppför, speciellt om man ska bära upp en massa material till bygget. Den nya vägen upp till huset hamnar dessutom närmare den planerade åsnestigen. Den ska gå strax till vänster om trappen och är en flack gångstig i fem etapper.

 

Thomas åker till Takcentrum (www.takcentrum.se) på hemväg på fredag eftermiddag. Ytterligare 30 m2 isoleringsskivor från UNILIN hämtas för helgens arbete.

På fredag kväll fortsätter Thomas att montera isolering i gästrummet.

Lördag morgon vaknar vi tidigt och Thomas fortsätter med gästrummet. Det går ganska fort och han är klar före lunch.

Signe fyllde 6 år i veckan och vi har haft lite funderingar på hur vi ska fira detta. Eller snarare var vi ska vara för att få plats. Uffe kom på den utmärkta idén att möblera på undervåningen i nya huset och sitta inomhus och fika. Det var mycket bättre än vårt första förslag med fika utomhus för vårvärmen har inte riktigt anlänt ännu.

Signe hjälpte till att dekorera så vi fick till ett riktigt mysigt rum. Vi hängde upp massor med ballonger och girlanger med vimplar kors och tvärs över hela rummet. Sedan satt vi på första parkett och spanade ut över sjön och njöt av kaffe och tårta. Första gången vi suttit ned i huset tillsammans!

Mot slutet av veckan blev mer än halva sjön isfri och nu är nästan all is borta. Direkt hittar alla sjöfåglar hit, både grågäss, sothönor, svanar och häger dyker upp. Under helgen kommer dessutom havsörn igen.

På söndag morgon vaknade vi tidigt igen men sommartiden gjorde att det blev som vanligt med tiden ändå. Tyvärr måste Thomas ägna hela förmiddagen åt att laga sin gamla Volvo så att den kan bli av med sina tvåor från besiktningen.

Sedan är det dags för kalas nummer två uppe i huset. Alla kunde inte komma på lördagen så vi beslutade att fira båda dagarna den här helgen.

Dagen börjar lite kyligt med regn men övergår efter lunch till solsken och nästan 15 grader varmt! Vinden ligger på ordentligt så vi sitter ändå inne och fikar när gästerna kommer.

När gästerna har åkt hem så finns det lite tid för arbete. Thomas hinner montera halva väggen i 20-fotaren innan det är dags att göra kväll och ta hand om andra sysslor.

Förra året vid samma tid. Vi återfyllde runt gjutformarna för de främre plintarna.

Grävde också ut den främre infarten. Planen var att bygga ett nedgrävt garage på denna plats, men vår närmsta granne sa tyvärr nej när den hamnar närmare än 4,5 meter från dennes tomt. Så istället för en beväxt kulle blir det i nuläget en plan infart att parkera bilar eller lastbil på.