Tillbaka igen!

Till slut är även denna semester slut. Vi har den här sommaren tagit det lugnt och fokuserat på att vila, det behövdes efter nästan fyra års byggande.

 

 

 

Sommarnumret av Kloka Hem innehöll ett väldigt fint reportage om vårt husbygge. Det finns fortfarande att köpa i affärerna.

 

I början av juli såldes och flyttades byggboden. Det kändes skönt att äntligen få bort den, framöver kommer vi att kunna gräva ner vatten och avlopp där den stod.

 

Det blir en helt ny vy utan byggbod och förrådscontainrar tvärs över vägen.

 

I slutet av midsommarhelgen åkte Linda, Signe och Fabian till Österlen. När Thomas sedan började sin semester vecka 27 så kom han och Sami ner till Malmö med tåg. Isak jobbar hela sommaren och har därför varit hemma.

När Thomas och Sami kom fram till Malmö Central var det 34 grader och dallrande hett ute. Att åka tåg med Sami hade gått bra, han sov nästan hela vägen. Sami blev helt galet glad att se Linda och barnen på perrongen och de blev lika glada att se honom. Trots att Sami fortfarande bara är en valp så hade han hållit sig hela resan men satte sig för att kissa redan på perrongen...

Resten av veckan sjönk temperaturen och vi hade sköna 20-27 grader.

Vi bodde som vanligt på Baskemölla camping, precis bredvid havet. Signe och Thomas tog ofta en liten kvällsutflykt i närområdet och ibland klättrade de på stenarna nere vid piren. Stenshuvud ses till höger i bakgrunden.

 

Nära Tobisvik utanför Simrishamn finns en strand där det är tillåtet för hundar att bada. Sami älskar verkligen att bada i havet och plöjde fram genom sanden med nosen. 

 

Promenadstråket mellan campingen och hamnen i Baskemölla.

 

Signe och Thomas tog en dag en tur med museijärnvägen mellan St Olof och Brösarp. Vi har åkt det här tåget ett flertal gånger men det är fortfarande lika mysigt.

 

Efter några dagars mellanlandning hemma för tvätt av kläder och ompackning så bestämde vi oss för att åka norrut. Destinationen den här gången var Höga kusten, närmare bestämt Gullviks Havsbad utanför Örnsköldsvik.

 

Skuleberget tornar mäktigt upp sig nästan 300 meter över havet. Rakt nedanför berget ligger ett nybyggt museum med en utmärkt restaurang.

 

Från Skulebergets nationalpark har man milsvid utsikt över sjöar, berg och hav.

 

Vi gjorde dagsutflykter runt om Höga kustenområdet och en dag tog vi oss ända upp till Umeå. Där hittade vi en 800 meter lång äventyrsbana i skogen som barnen älskade att gå. Signe blev besviken och arg när vi skulle åka hemåt, hon ville gå fler varv på banan i skogen.

Vi hade inte lust att åka hem drekt från Höga Kusten utan åkte på väg hemåt tre dagar till Dalarna och Rättvik. Vi startade varje morgon med bad i Siljan; Linda, barnen och Sami. Thomas är mer av en badkruka. Så himla härligt att få plaska och simma runt med Sami nästan varje dag! Sami älskar att sova i tält och att åka bil och vi hade det så himla mysigt allihop.

Väl hemma på Värmdö igen så vilade vi mest Thomas sista semestervecka. Vi åkte en dag iväg och handlade lister och dörrfoder men de får bli liggande till senare när vi fortsätter med husbygget.

'När Thomas började jobba igen efter fyra veckors semester åkte Linda och Signe tillbaka till Baskemölla och campingen för fortsatt ledighet, fast först var de en sväng i Mölle och en dag i Danmark för ett besök på Louisiana, Museum of modern art, i Humlebaek. De var där förra året också, museumet har fantastiska kreativa miljöer för barn (och vuxna såklart). Isak och Fabian stannade hemma med Thomas.

 

Strandlek vid Rörums strand / Knäbäckshusen på Österlen.

 

Krabbfiske i Mölle.

 

På jobbet fick Thomas tillfälle att ta till vara på ca 30 ton fin planteringsjord. Den lade han ut på slänterna för senare iordningställande av tomten.

 

På onsdagen i veckan som gick medverkade Linda och vår arkitekt Måns Tham i direktsändning i P4 Extra. Thomas var tyvärr ensam på jobbet och kunde inte komma loss. Hör hela inslaget vid 58:10

https://sverigesradio.se/avsnitt/1339740

 

Under helgen satte vi igång med byggandet igen. Vi behöver få ordning i köket och byggandet av köksön står högst på prioritetslistan. Den kommer vara en praktisk arbetsbänk / extra matplats och förvaring av köksgeråd.

 

Vi bestämmer oss för att vi till köksön bara ska använda oss av material som vi redan har hemma. Som hyllplan använder vi durkgaller som vi tog till vara från en rivning på Lidingö för flera år sedan. Stadigare hyllplan än så här går inte att få.

 

Ovansidan av köksön fick en bänkskiva av trä som vi köpt tidigare men den räcker inte, köksön kommer att bli en bra bit över tre meter lång. Mitt emot spisen får det bli aluminium istället, så kan man ställa ifrån sig varma kastruller och stekpannor under matlagningen. Vi tar aluminiumskivor vi haft liggande hemma länge men inte vetat vad vi ska använda till. Även bakkanten på köksön ska få samma aluminiumplåtar, en första provmontering har här gjorts ute till höger. Plåtarna ska innan montering rengöras ordentligt och poleras.

 

Linda har under veckan som gått slitit hårt med att sortera kartong efter kartong med barngrejer och kökssaker som vi tidigare haft magasinerat. En del ska vi behålla, en del kan vi skänka eller kasta och en del kan vi sälja. Vi hittar även vår efterlängtade och bortglömda perkulator! Nu kan vi äntligen göra kaffe för fler än två personer åt gången.

 

Thomas ska nu börja sin tredje arbetsvecka efter semestern. Linda har gjort några inhopp på jobbet under veckan som gått men börjar på riktigt på tisdag. Isak fortsätter att jobba tills hans univeritetsprogram börjar, Signe och Fabian har ledigt en vecka till.