Terrorattacken överskuggar arbetet.

Det blev en annorlunda vecka. På fredagen händer terrorattacken i Stockholm och vi låter bli att jobba på huset på eftermiddagen och kvällen och umgås istället. Under lördagen jobbar Thomas vidare under tystnad lyssnandes på direktsändningar på radio om attacken.

En vardagskväll har Thomas hunnit jobba på huset och hade tänkt fortsätta direkt efter jobbet på fredagen. Men lusten att göra något försvann helt, istället ägnar vi kvällen åt att följa nyheterna och vara tillsammans. Det känns viktigt men svårt att förklara fär Signe vad som hänt. Vi tänker på alla som drabbats och tanken svindlar när inlevelsen blir för stark. Vi som har en unge som aldrig kan gå bredvid oss utan alltid vill skutta och springa långt före oss. Vad hade hänt om vi varit där?

På tisdag kväll hade Thomas fortsatt med monteringen av innerväggen på den sista sidan i 20-fotaren.

När han var klar för dagen vid kl 20 så var det fortfarande ljust ute. Sjön låg blank och stilla och en häger flög sakta bort strax ovanför vattenytan.

På lördag morgon vaknar vi tidigt. Signe vaknar redan 06.30 vilket är ovanligt då hon alltid har varit en sjusovare som ligger kvar länge på helgerna. Vi läser alla nyheter och blir rörda av hur fantastiska folk har varit, mitt i kaoset.

Thomas ägnar större delen av dagen åt att göra klar hela 20-fotaren. Den övre delen av väggen skruvas på plats på båda sidorna.

Vid lunch åker vi och äter tillsammans. Signe har önskat sig sin favoritmat sushi. Efter maten besöker vi Värmdö Färgbod för att titta på lite färgprover inför provmålningen som vi hoppas att vi kan göra under påskhelgen. det visar sig att Nordsjö har skickat ett stort färgindex som vi kan bläddra igenom hemma i lugn och ro. Linda blir superglad då hon alltid har önskat sig just ett sådant.

Sena eftermiddagen och kvällen jobbar Thomas i nedervåningen i huset. Väggen vid trappen ska slipas och spacklas ytterligare innan det kan bli dags för målning.

På söndag cyklar Linda och Signe iväg till påskmarknaden på Värmdö bygdegård. Uffe kommer ut igen. Thomas och han hjälps åt med att montera infästningar för innertaket i 20-fotaren. De hinner nästan klart innan Linda ska åka iväg med Isak för att se Nour El Refai på Chinateatern.

Thomas och Signe monterar två stycken fågelholkar som hon fick i födelsedagspresent av sin farfar med sambo. Signe fick även några fågelböcker så att vi kan lära oss mer om fågellivet här vid sjön.

Vi sätter den ena holken i en hög tall utanför Signes blivande sovrum. Därifrån kan hon själv se om det flyttar in några fåglar.

Holk nummer två sätter vi i björken utanför takterassen. Den kan vi sitta och titta på när vi fikar ute på kvällarna.

 

 

Förra året. Vi frilade de färdiggjutna plintarna. Sedan var det dags att lägga ut makadam på den övre delen innanför stödmuren. Thomas nådde bara precis upp med kranen och fick kratta ut allt material för hand. Totalt krattades han ut över 23 ton ton makadam under några helgers arbete. Efter det bokades både massage och besök hos naprapat.