Studentutspring.

Den här veckan har det varit full fart på allt annat än husbygget. Vi har haft studentmottagning och Sami har besökt frisören för första gången.

På måndag morgon lämnade vi in Sami på Värmdö hunddagis här i Hemmesta centrum, bara några hundra meter från oss. Han ska äntligen klippas och få det lite svalare nu när värmen har kommit. Signe tycker att det känns jobbigt att lämna honom hos någon han inte känner men Sami är superglad när vi lämnar honom. Han är lika glad på em när Fabian och Signe hämtar honom på väg hem från skolan. 

Vi får bättre ögonkontakt med Sami nu när han inte längre har en massa päls som stör synfältet. Det märks inte minst när vi är ute och går, han har en helt annan kontakt med den han går med under promenaden.

 

Sami har även upptäckt sin egen spegelbild och låg en kväll och skällde högt på sig själv.

 

Under måndag och tisdag kväll förbereder vi inför onsdagens studentmottagning. Även om vi är lediga på onsdagen så behöver vi börja i god tid för att hinna. På onsdag morgon går Thomas upp som vanligt före klockan 05. Isak ska skjutsas till Saltsjöbaden för frukost med sin klass klockan 06. Sedan är det åter hem för att göra oss iordning inför utspringet klockan 11. Vi åker i god tid och möter Lindas mamma Gunnel redan kl 10 utanför skolan i Sickla.

Det är varmt och soligt och vi köper frukostfika och hittar en ledig bänk i halvskugga precis vid utspringet. När avslutningen är slut och Isak och klasskompisarna ska åka lastbilsflak så åker vi hemåt för att fortsätta arbetet med förberedelserna inför mottagningen som börjar kl 17. Det blir en trevlig kväll med familj och vänner och de sista går någon gång strax före 22. 

Tack och lov för att dagen efter är en röd dag med välbehövlig ledighet. Vi tar det lugnt hela dagen 

 

Signe lånade Isaks studentmössa efter utspringet.

 

Det enda som hände ytterligare på nationaldagen var att Linda och Fabian åkte till Gröna Lund på eftermiddagen för att gå på Veronica Maggio. Så här mycket folk var det 2,5 timmar innan konserten började.

 

På fredagen jobbar både Thomas och Linda och Signe och Fabian har skola. Lindas mamma Gunnel år och vi åker dit för födelsedagsmiddag. Det blir en sen kväll. Vi sover alla länge på lördagen.

I veckan fick vi ett skärande missljud från höger framhjul på bilen. Thomas misstänker att bromsklossarna är slut, även om det yttre som är synligt utifrån ser ut att ha mycket kvar. På lördagen köper vi nya bromsklossar. Lördagseftermiddagen ägnas sedan åt bromsbyte på vår infart i gassande sol och vindstilla. Mycket riktigt så var klossarna helt slut. Speciellt det inre höger fram där det gnisslade ordentligt.

 

På söndagen åker hela familjen till vår magasinering som ligger endast fem minuter bort. Vi har bestämt oss för att tömma hela 20-fotaren och få hem allting som är kvar. Efter nästan två timmar har vi med gemensamma krafter lyckats tömma hela containern. En hel del sorterar vi direkt i en hög som ska till sopstationen. En del andra saker kan vi sälja då vi inte kommer att använda dessa i nya huset. Redan samma kväll är flera saker sålda, en stor och tung teakskänk hämtas av köparen efter bara en timme.

Nu har vi även fått hem alla delar till Stringhyllan som ska vara i vardagsrummet så nästa prioritering är att göra klar väggen där den ska monteras.

 

Signe blir allt säkrare som lillmatte åt Sami. Hon ser vad han behöver och säger ofta åt oss andra att det är dags för honom att komma ut och rastas. Vi är så glada att vi har en så fin och omtänksam tjej här hemma.