Studentförberedelser och sjösättning.

På onsdag tar Isak studenten så nu behöver vi få lite mer ordning inför mottagningen vi har här då. Senaste dagarna har varit lite varmare och vi dricker nästan varje kväll kaffe ute på terassen. 

På tisdagen är vi på Isaks studentmiddag med hans klass och alla föräldrar. Under veckan beställer Linda studentskylt och hämtar på fredagen upp Isaks studentpresent inne i stan. Vi handlar en massa mat inför mottagningen och tårtor beställs.

Linda fortsätter också att sälja möbler och kläder. Mycket skänks också bort och Linda lämnar barnkläder och barnskor på olika ställen, till människor som behöver det. Tyvärr syns det knappt alls någon skillnad på undervåningen i huset, den är fortfarade proppfull med lådor och saker. Det får vara så ett tag till.

På torsdagen kör Thomas sopor hela dagen, det blev 7-8 vändor till återvinningscentralen som ligger bara drygt en halv km från oss.  På senare tid har vår tomt börjat likna ett skrotupplag så det känns jättebra att få bort nästan allt. Förhoppningsvis får vi snart också iväg Volvon som är avställd och står på nedre uppfarten.

 

På lördagen kopplar Thomas bort vatten och avlopp på byggboden. Den är nu så gott som såld efter flera veckor då massor av folk hört av sig och varit intresserade men sedan inte dykt upp som överenskommet eller som hoppat av då de fått reda på vad transporten av en bod skulle kosta.

 

På lördag eftermiddag börjar det regna, alldeles lagom till sjösättningen av den lilla roddbåten. Vi tar också ner kanoten till båtplatsen vid sjön. Nu börjar kvällarna bli ljumma och sköna och snart kan vi börja med paddelturer igen.

 

På lördagen påbörjar Thomas också en liten uppfräschning av gångstigen upp till huset. Lindas mamma kommer på mottagningen nästa vecka och hon har ett dåligt knä som inte klarar av branta lutningar. Thomas gör iordning trappsteg som underlättar promenaden upp till huset. Han arbetar med detta till och från under helgen, mycket annat som ska ordnas inför studenten kommer emellan. På söndag framåt lunch är stigen äntligen klar.

 

 

Även den tillfälliga trappan upp till entrédäcket får sig en översyn och nya trappsteg.

 

Inne i vårt sovrum sätter vi upp en hylla för växter och böcker. 

 

Ute på takterrassen förbereder vi med lite utemöbler inför onsdagen. Det ska enligt SMHI bli fint väder så vi tänker att iallafall en del av gästerna kommer att vilja sitta ute och äta, även om det blir med lite stegar och byggställningar kvar på terassen.