Stillestånd, nästan.

Veckan som gick blev det inte mycket gjort på bygget. På måndag vid lunch ringer Signes lärare från skolan och säger att Signe är trött och hängig. Hon vill inte ens vara ute på rasten. Då vet vi direkt att hon inte är riktigt frisk, hon vill alltid vara ute och leka oavsett väder.

Resten av veckan turas vi om med vabbandet, Thomas jobbar förmiddagar och Linda jobbar eftermiddagar. Vi har som regel att alltid dela helt lika på vabbande. Natten till tisdag får Signe feber. På torsdag ersätts febern av halsont och hosta. Vi blir tvugna att planera om helgen för Signe. Linda ska på sin årliga höstresa till Österlen med sin bästa vän och Signe skulle vara hos mormor Gunnel fredag till lördag kväll för att Thomas skulle hinna jobba på huset iallafall en dag. Nu får Signe stanna hemma hela helgen istället och Thomas kan tyvärr inte jobba alls på huset.

Som tur är så har Uffe haft möjlighet att komma ut och jobba under veckan. På onsdagen kommer han ut och svetsar vidare på fönsterramen till takterassen. När Linda kommer hem från jobbet går Thomas upp och hjälper till lite. Den övre delen av ramen har en tung plåt som ska svetsas fast och man behöver vara två för att få den på plats. Det känns konstigt för Thomas att vara inne i boden och inte på bygget under tiden som Uffe är här och jobbar men har man sjukt barn så är det inget annat att göra.

Uffe renkapar även plåten överst där nästa fönsterram ska passas in.

På lördag eftermiddag är Signe pigg igen och hon och Thomas åker till en lekpark vid Danvikstullsklippan/Hammarby sjöstad. Signe har besökt den tidigare med förskolan och har längtat tillbaka dit. De tar med fika och har en mysig eftermiddag i den lite kyliga höstluften. Parken heter Anders Franséns Varv och är jättefin med verkstäder och mängder av roliga lekplatser.

I lekparken finns en tornkran, dykarklocka och en egen bogserbåt. Anders Franzén var den som hittade Vasaskeppet, ifall ni tycker att namnet är bekant.

På söndag morgon är det rejält kallt. Det är minusgrader och is på bilrutorna. Thomas och Signe åker iväg tidigt till Signes cirkusskola i Sickla. Nu är det Thomas tur att få se vad de gör på cirkusskolan. Linda har alltid tagit denna aktivitet så att Thomas och Uffe har kunnat jobba på så mycket som möjligt under helgerna.

Signe har väldigt kul hela tiden och nu vet vi att hon orkar med allting och därmed är okej att skicka till skolan i morgon.

Efter lunch kommer Uffe ut för att jobba vidare. Han får åter igen jobba ensam eftersom Linda inte kommer hem förrän till kvällen. Uffe svetsar klart allting på fönsterramen, rostskyddsmålar och tätar svetsskarvar. Den här fönsterramen är nu nästan helt klar för att montera fönster och dörr i. Thomas hoppas att under veckan som kommer hinna jobba vidare och förbereda för nästa fönsterram, den från vardagsrummet.

Nedan kommer några bilder från ett dimmigt Österlen. Äpplen säljs överallt. Linda kommer hem med många kg, bland annat av Signe Tillisch-äpplen som Signe förstås gillar allra mest.

Sandhammarens långa sandstrand ligger öde i regnet.