Sjukdom sinkar arbetet.

På söndagen förra helgen blev också Thomas sjuk, ungefär samtidigt som Linda och Fabian började må lite bättre.

Thomas är hängig hela veckan. På lördag eftermiddag åker vi, hela familjen, in till stan för överraskningsfirande av Lindas storebror som fyllt 50 år tidigare under veckan. Det spelades två matcher inne på Laserdome och efter det blev det middag på en Italiensk restaurang i Vasastan. Thomas, Signe och Sami var med och umgicks med dem som inte deltog i spelandet men åkte sedan hem före middagen. Signe gillar inte när det är mycket människor så de åkte hem och åt pizza och lördagsgodis istället.

 

På söndagen mår Thomas bättre och monterar några listor i vardagsrummet. Listerna kommer att mörkna en aning med tiden och smälter då in bättre med finplywooden. De ska även behandlas med Osmo Hårdvaxolja som alla andra träytor i huset. Läs mer om Osmo Hårdvaxolja på  www.welinco.com

 

Vid golvet mot fönstret monteras en trekantslist. Tanken var att den skulle målas vit som fönstret bakom men vi upptäcker att det är ganska fint med ett träparti mellan betonggolvet och den vita fönsterramen så vi ska fundera lite hur vi gör med det.

 

Det saknades även en list vid "lådan" under utsiktsplatsen i örnnästet. Även här ser det genast mer färdigt ut.

 

Vid den här tiden förra året monterade vi finplywooden på övervåningen. Innertaket hade inte kommit på plats ännu.

 

2017, slutet av Augusti. Vi har precis fått golvet på övervåningen isolerat och nu kan man för första gången gå utan att behöva balansera på golvbalkarna eller utlagda spångar. Av alla stolpar som syns på bilden är bara den i köket fortfarande är synlig. Alla andra är inbyggda i väggarna.

 

Bild tagen från samma ställe nästan exakt ett år tidigare, september 2016. Vi kapar bort all plåt mellan containrarna på övervåningen och flera av stolparna ar kommit på plats.

 

September 2015. Vi har precis fått startbesked och kan äntligen starta arbetet med att gräva fram berget. Detta tog nästan hela hösten och jakten på en firma som kunde gjuta grunden tog flera månader. Pga ändrade ROT-avdrag var alla betongföretag uppbokade fram till nyår. Vi fick i slutet på december tag på ett lokalt företag som kunde påbörja arbetet med grunden efter nyår.

 

Vi avslutar med en bild från ikväll. Ute i höstmörkret ser det väldigt mysigt ut i huset när man tittar in.

 

Sista bilden är tagen från högst upp i huset. Ute är det regnoväder.