Rensning i förråden.

Den här veckan har vi haft skolavslutning för både Signe och Fabian. Signe går dock kvar på fritids fram till midsommar då Linda  börjar sitt sommarlov. Thomas jobbar ytterligare en vecka innan han börjar sin semester.

Dessa dagar är intensiva jobbdagar för oss båda och Linda har jobbat kväll på tisdagen som vanligt. Torsdagen innebar näst sista tillfället på valpkursen med Sami. Vi är med hela familjen. Den här gången var övningen promenad. Vi fick många bra tips och övningar med oss hem och märkte skillnad direkt på nästa promenad.

Sami har hittat några nya favoritplatser att sova på i huset. Inne ligger han gärna i soffan och rullar då ihop sig till en liten kanelbulle. Ute på takterrassen sover han i den låga soffan Linda fick gratis i en facebookgrupp i höstas eller inne i Signes solskyddstält som vi brukar ha med oss när vi åker och badar och som just nu är hennes myskoja.

 

Förra veckan sålde vi vår gamla skruttiga Volvo som vi har haft som extrabil. Den har mest stått och samlat damm sedan i höstas och behövde mer omtanke och reparationer än vi hade tid och lust med. Lördagen gick därför åt till att åka och titta på en ersättare. Det blev till slut en äldre Volvo V70 som tidigare ägare har lagt ner hutlöst mycket pengar på, både på nya delar och reparationer. Att säljaren skulle iväg på resa i 6 veckor dagen efter gav oss ett ypperligt förhandlingsläge och priset kunde prutas ner med 1/3 från det ursprungliga. Det blev en manuell växlad bil eftersom 18-åringen nu ska börja övningsköra och vår andra bil är en automat. 

På lördagen påbörjade vi också en storstädning och utrensning av uteförrådet. Det innehåller så mycket prylar så det har varit svårt att komma åt det vi behöver. I förrådet har vi under åren i byggboden klämt in kläder vi inte behöver för säsongen, böcker och leksaker vi inte fått plats med i boden och alla semestergrejer som tält och badgrejer.

Vi hittar en hel del saker som vi har glömt bort att vi hade, mycket som vi har längtat efter att få börja använda igen. Vi spar det vi behöver, säljer det som går att sälja och kastar bort eller skänker bort resten. Bilden är tagen halvvägs in i rensningen och sorteringen. Innan var det grejer hela vägen fram till dörrarna, som en vägg av saker när man öppnade.

 

Förra året höll vi vid den här tiden på med att flytspackla övre badrummet och skafferiet. Det gjorde vi själva och vi minns hur Thomas slet med att blanda flytspackel och sedan bära in det hink för hink.