Jurybesök.

Den här veckans inlägg kommer senare än vanligt p.g.a. att vi haft fullt upp att förbereda oss för besök av juryn från Årets Stålbyggnadspris 2019.

 

Vår arkitekt Måns Tham har anmält vårt projekt till Årets stålbyggnadspris 2019 och tillsammans med nio andra har vi gått vidare till final. Nu var det ju inte dagens besök som orsakade förseningen av bloggen utan vårt arbete med att göra huset visningsdugligt.

Under sommaren prioriterade vi vila och därför har vi mängder av flyttkartonger kvar att packa upp efter magasineringen. I nästan alla rum har det stått travar med kartonger och på vissa ställen har vi behövt passera försiktigt och i sidled.... Nu har vi tagit tag i detta och slitit i många dagar och kvällar. Så gott som hela allrummet på nedervåningen är fortfarande kvar att ta hand om men vi har lyckats sortera och tömma allting i alla andra rum.

En del saker behåller vi såklart och vissa saker går att sälja men merparten är konstigt nog sådant som vi har sparat men inte saknat dessa nästan fyra år. Vi lägger ut annonser, packar kartonger som Linda kör till Stadsmissionen och på måndag kväll kör Thomas hela tre lass med bil fullproppad med sopor till återvinningscentralen.

Signe hittar leksaker hon inte sett på fyra år och jublar över alla skatter hon finner. Just nu, när allt utom ca 40 kartonger i allrummet är kvar, så har vi sorterat allt i hennes skåp och alla leksaker får plats. Hur det ska bli framöver får vi se.

Eftersom bilder på när vi packar upp kartonger är otroligt tråkigt att visa så blir det istället en liten tillbakablick till hur bygget såg ut tidigare.

Men först en länk till SBI och alla finalister: https://www.sbi.se/nyheter/stalbyggnadspriset-2019/

 

 

Augusti 2016. 3 av 4 containrar av övervåningen är på plats. Ännu dröjer det några månader innan vi monterar fönsterpartierna.

 

Augusti 2017. Det har hänt en del sedan förra året.

'

Augusti 2018. Innerväggarna på övervåningen är klara. Här syns även utgången till bergsentrén.

 

På fredag ska Thomas lossa de sista av den jord som han fick tag i tidigare i somras, 12 ton är kvar. Helgens planer är bland annat att påbörja nergrävningen av vatten och avlopp där byggboden tidigare stod.