Jobbstart för Linda.

Linda började jobba på tisdagen denna vecka. Signe har under veckan följt med oss båda till jobbet och varit en dag hos mormor. Från och med nästa vecka är det dock vardag för de flesta av oss. 

 

På tisdagen åker Signe med Thomas i lastbilen. Det är första gången hon är med sedan vi fick Sami. Han ligger nästan hela dagen med huvudet i hennes knä.

 

Vid lunch ringer Uffe uppifrån Norrland. Han hade läst Piteåtidningen till frukosten och plötsligt dök vi upp i ett stort reportage om Containervillan. Det är reportaget som TT gjorde i början av sommaren som nu har publicerats i lite olika tidningar runt om i landet. Senare under veckan berättar en kollega till Linda att vi även är med i Östersundstidningen.

 

Piteåtidningen:

https://www.pt.se/nyheter/de-bor-i-sveriges-forsta-containerhus-11306243.aspx

 

På onsdagen kan Signe följa med Linda till jobbet. Hon lånar Lindas glasögon och är väldigt intresserad av hur exakt allt i skolan ser ut så de går igenom hela skolan som avslutning på dagen.

 

På torsdagen är Signe hemma hos mormor Gunnel på Lidingö. När Thomas kommer för att hämta henne på eftermiddagen så jobbar hon för fullt i köket med att hacka färska kryddor som hon tagit från Gunnels balkongodling.

 

Fredagen är lugn på Thomas jobb så han tar ledigt och är hemma med Signe. Under helgen så fortsätter vi med köksön. Det tar tid att kapa till och måtta durkgallret som ska bli hyllplan. Det väger dessutom hutlöst mycket så det tar på krafterna att baxa upp det till köket.

 

Signe får äntligen plats för sitt kök under köksön. Det står på en platta på hjul och är lätt att ta fram när hon vill leka med det. Spisen hade Linda när hon var liten, sedan har killarna och Signe haft den.

 

Vi har länge saknat hållare till toalettpappret i badrummen men inte riktigt vetat vad vi vill ha. Utanför ytterdörren hittar Thomas två metallbitar som vi bestämmer ska användas som hållare. 

 

 

Under söndagen fortsätter vi med köksön och hyllorna. Nu har vi bara plåtarna kvar på ovansidan.

 

Vi dricker kaffe ute på takterrassen på eftermiddagen och Sami kommer som alltid och håller oss sällskap. Vart vi än går i huset så följer han med. Han har vuxit ordentligt under sommaren och liknar en liten björn.

 

Det har varit så härligt att få ha Sami med oss den här sommaren. När vi var i Dalarna i somras så gjorde vi ett återbesök vid springkällan utanför Rättvik. Sami som älskar vatten drack direkt från källan och blev ordentligt blöt vilket säkert var skönt i sommarvärmen.

 

Sami älskade att tälta. Då hade han koll på hela sin flock och flyttade runt mellan oss på nätterna. Han sov utan problem hela natten och det var nästan svårt att få ut honom på morgonen trots att han hade varit i tältet i över tolv timmar. Här vaknade även hans vaktinstinkt ordentligt och han var hela tiden vaksam efter olika ljud. Han hörde saker långt före oss och visade tydligt med några mörka morranden och korta skall att han fanns på plats och vaktade.

 

Lika mycket som Sami tyckte om att sova i tält så älskade han att åka bil mellan barnen i baksätet. Då fanns det alltid någon som brydde sig om honom och som han kunde få sova hos (ibland i ganska konstiga ställningar!)

 

När vi körde sakta och med rutorna nere hängde han helst ut med huvudet i fartvinden. 

 

Vii avslutar med en bild från Louisiana konstmuseum där Linda och Signe var i juli. Signe pysslade i flera timmar i deras barnrum.