Jobb både ute och inne.

Denna vecka har det varit varmt, i måndags visade termometern på 30 grader här hemma och i tisdags 29. Efter de föregående veckornas slit med att röja och rensa så tar vi det lite lugnare.

Efter jobbet på fredagen tar Thomas med sig den sista containern med jord som vi fick från ett bygge tidigare i somras. Hela 12 ton lägger Thomas ut i sluttningarna vid bägge våra infarter.

 

Linda och Fabian ligger tyvärr med feber från torsdagen och över hela helgen så Linda får inte mycket gjort dessa dagar.

 

På lördagen förbereder Thomas inför nedläggningen av vatten och avlopp. Med skopan på lastbilen gräver han ett djupt dike där rören ska läggas ner. Resterande grävning behöver tas med grävmaskin. Det är viktigt att rören läggs på frostfritt djup.

 

Thomas rensar också diket från ogräs samt lyfter upp alla stora stenar vi haft liggande där. Dessa har fungerat som stöd åt mobilkranarnas stödben när alla containrar har lyfts på plats och behövs inte längre.

 

På söndagen försöker vi komma framåt inomhus. I Fabians rum sätter Thomas upp en tv på hans vägg mitt emot sängen. Nu kan han lättare sitta i sängen och spela.

 

I Signes rum sätter vi upp en hylla ovanför huvudändan på hennes säng. Här vill hon ha sin klotlampa som kan ändra färg med hjälp av en fjärrkontroll.

 

Sedan monterar Thomas Signes taklampa. Det är en PS 2014 från IKEA som liknar någonting från Star Wars, eller enligt Signe; en explosion. Hon har länge velat ha en sådan och är mycket nöjd.

 

Framöver ska vi förutom att gräva ner avloppet försöka få till dörrarna till barnens rum. Det finns även mycket jobb kvar på köksön och arbete med lister i samtliga rum.