Full fart hela veckan inför kommande slutsamråd.

Den här veckan händer det mycket på bygget. Vi jobbar på för fullt inför kommande slutsamråd och det börjar mer och mer likna ett hem.

Men måndagskvällen ägnas åt att byta bromsar bak på bilen eftersom bromsbeläggen där är helt slut. Ett snabbt jobb men det tar trots det mycket tid från bygget. 

På måndagen kommer också sotaren och godkänner vår imkanal från köksfläkten och brandskyddet vi gjorde under helgen.

 

På tisdagen kommer vår elektriker Anders och installerar det sista i köket samt allting som var kvar på undervåningen.

 

I hallen sitter det nu en snygg lampa som vi har fått av vår arkitekt Måns Tham.

 

Vi har nu även en utebelysning som underlättar när vi går upp och ned från huset på kvällarna.

 

Uffe kommer och jobbar under tisdagen. På eftermiddagen provmålar han Signes rum med tre olika blå färger som Signe har valt själv. Hon godkänner en av dom och Uffe målar på så länge färgen i provburken räcker. Signes favoritfärg är blå och hon har ratat alla förslag på lite mildare blå färger. 

 

Thomas börjar att montera nätet som ska sitta som fallskydd bakom soffan. Det är lite knepigt då nätet ska fästas med ett gummisnöre som dras igenom maskorna, runt stolpen och fästena vi har svetsat på plats tidigare.

 

Det tar tid och Thomas hinner inte färdigt idag utan får fortsätta imorgon.

 

Uffe kommer även på onsdagen och målar vidare i Signes rum. Han börjar också bygga hyllor till skafferiet.

Thomas kommer hem lite tidigare från jobbet för vi har ett möte bokat med vår kontrollansvarige Stefan Ring inför nästa veckas slutsamråd med Värmdö kommun. Stefan fastnar på en besiktning ute på Vindö och blir sen till mötet men vi har massor att fixa med under tiden och Thomas hinner även bli klar med nätet. Förutom några smärre säkerhetsaspekter (barnspärr i lådor i köket samt droppskydd under diskbänken) så ser det bra ut enligt Stefan och vi har alla papper och intyg i ordning inför slutsamrådet.

 

På torsdag kväll målar Thomas brandskyddsfärg längs med väggen bredvid trappan till övervåningen. Den byggdes tyvärr innan brandskyddsutredningen var klar och går inte att bygga om utan att ta bort trappan men det finns en annan enklare lösning. Plywooden målas med en väldigt effektiv brandskyddsfärg. Nackdelen med det är att vi inte kan ha hårdvaxolja ovanpå den färgen utan får måla väggen med vanlig färg.

 

På lördag förmiddag är hela väggen behandlad med brandskyddsfärg.

 

Färgen heter HW01 och kommer från Eld & Vatten. Vi tackar Eld & Vatten för en utmärkt service och supersnabb leverans. Man önskar att alla företag vore lika effektiva och duktiga på det dom sysslar med. Dessutom är dom väldigt trevliga att ha att göra med. Se mer på : www.eldochvatten.com

 

Vi hänger upp tillfälliga duschdraperistänger och draperier så att vi kan duscha utan att stänka ner väggar och fönster. Linda har hittat ett par draperier som mycket väl matchar utsikten mot berget och skogen. Vi har även monterat en Stringhylla i badrummet.

 

Under tiden som Uffe jobbar vidare med lite allt möjligt i huset så monterar Thomas ännu ett fallskyddsnät. Den här gången uppe i örnnästet.

 

Uffe hänger under eftermiddagen upp dörren till skafferiet. Den ska precis som alla andra vita dörrar i huset målas. Denna ska bli grön som väggen i köket. Det kommer att bli fint mot träden och mossan utanför fönstret.

 

Thomas har under dagen målat över brandskyddsfärgen med två strykningar av vår grå färg som vi har på väggar och tak.

 

Vi jobbar på senare än vanligt för att få så mycket som möjligt gjort och även det lilla nätet vid sidan av trappan kommer på plats.

 

På söndagen gasar vi på med alla småsaker som behöver ordnas innan mötet på onsdag. Sedan hårdvaxoljar Thomas överdelen av väggen som målades igår. Eftersom den övre delen vetter mot köket och inte är en yttervägg så behöver den inte brandskyddsmålas. Det blir en naturlig delning av över och undervåningen. När hårdvaxoljan senare på eftermiddagen torkat så monterar vi handledaren. Hårdvaxoljan kommer från Welin & Co och heter Osmo hårdvaxolja. Läs mer på  www.welinoco.com

 

Till kvällen sitter samtliga hyllor på plats inne i skafferiet.

 

Vi har under dagen städat och bytt ut golvskyddspappret som ligger utlagt i hela huset. Allt material som inte behövs har ställts undan och alla verktyg har plockats bort. Det ser genast mycket rymligare ut i alla rummen när det blev städat och undanplockat. Här syns barnens respektive rum från korridoren.

 

Det enda som nu återstår att ordna inför slutsamrådet är den branta och hala backen upp till huset. Thomas ska låna hem en grävmaskin från jobbet under måndag/tisdag för att jämna till uppfarten så att det lättare går att ta sig upp och ned.