Första veckan i huset!

Nu har vi bott i huset i en vecka. Det känns fantastiskt med alla stora ytor!

 Under veckan blir det mest fortsatt inflyttning och att bära upp saker nedifrån boden. Vi tar lite i taget så att vi hinner ställa in så mycket som möjligt på sin plats innan nästa låda tas upp.

Efter Lindas inlägg på ett forum för återbruk har vi blivit kontaktade av ett flertal tidningar. Vi i villa, Expressen, Mitt i Värmdö samt Allas vill göra reportage om oss och huset omgående, trots att det inte är helt klart. Inlägget gav även ett uppsving för bloggen och hemsidan och några intresserade har även kontaktat vår arkitekt Måns Tham för att diskutera ett eget containerhus. Vi blir så himla glada av att det är fler än vi som tycker att det här är ett roligt och intressant sätt att bygga på!

 

På onsdag eftermiddag står vi i köket och lagar mat och kommer helt plötsligt på att vi har en utsikt som är helt fantastisk.

 

Vi monterar ställningar för tvättmaskin och torktumlare i tvättstugan. Tvättmaskinerna står fortfarande nere i boden men vi hoppas på att få upp maskinerna så fort som möjligt.

 

En eftermiddag när 14-åringen ligger inne på sin säng får han se en räv som smyger förbi utanför. Den går på berget som bara är 2-3 meter från hans fönster.

 

På fredagen åker vi till Strängnäs på eftermiddagen. Vi ska hämta hem vår Sami. När Thomas kommer hem strax innan vi ska åka så är det problem med värmen i huset. Det är kallt som tusan och värmepumpen larmar om att utegivaren saknas. Vid närmare undersökning visar det sig en råtta eller mus har gnagt av kabeln. Det blir till att laga den trasiga kabeln så att värmen hoppar igång igen och vi kan komma hem till ett varmt och skönt hus.

 

Sami är sist kvar av syskonen att flytta hemifrån och resan hem går över förväntan. Han ligger mest still och sover. 

 

På lördag morgon kommer Uffe som vanligt. Vi jobbar på i ett lite lugnare tempo än tidigare och klockan 11 får vi besök av vår arkitekt Måns Tham. Vi går igenom vad som har gjorts sedan sist och planerar framåt med sånt som lister och lösningen med förvaringen under trappan. Det blir mycket fokus på Sami som förstås behöver mycket uppmärksamhet. Han kommer snabbt tillrätta i huset och är lugn och harmonisk.

 

Favoritplatsen för tupplurarna på lördagen är framme vid fönstret i vardagsrummet. Gärna lite inklämd mot en av bordets pallbockar. 

 

Vi jobbar mest på med småsaker som är lite för ointressanta att visa upp men en rolig sak monteras i 18-åringens rum. Uffe har på beställning av 18-åreingen tillverkat en klädställning som ska hängas i kättingar från taket. Tyvärr saknades vi en mollyplugg för att kunna montera den sista kroken så den hänger på sniskan i några dagar.

 

Efter det monterar vi styrningar till skjutdörren. Nu är det ingen risk att någon råkar knuffa den inåt i rummet så dörren glider av sin skena.

 

Köket har fått sina två vägghyllor. Även en led-list samt några lampor har kommit upp så vi ser vad vi gör i köket. Lampornas placering är bara tillfällig och sladdarna ska dras lite snyggare. Redan på söndagen ändrade vi till bara två lampor istället för de första tre.

 

På söndag morgon ringer Uffe och låter väldigt kraxig. Han hostar och har åkt på en rejäl förkylning. Den planerade byggnationen av en garderob i vårt sovrum får vänta till senare.

Istället monterar Thomas fronterna på diskmaskinerna. Nu är det bara injustering av lådorna kvar samt sockellisten i nederkant.

 

Efter lunch och kaffe får vi besök av våra havsörnar. Idag kommer alla tre och det är häftigt att se dom rakt utanför våra fönster nu när vi är på samma höjd som deras flygtur utanför. Det är väldigt stora och respektingivande djur. Tyvärr fick vi inte till några bra bilder.

När vi lugnat ner oss efter örnarnas besök så monterar Thomas duschdraperiskena i övre badrummet. Äntligen kan vi använda även den övre duschen, nu behöver ingen vänta om det blir kö på kvällen.

 

Sedan återstår montering av sockellisten i köket. Även den är i rostfritt och även om den inte syns speciellt mycket så blir det fint med den på plats.

 

Eftersom den listen nu har monterats så är det lika bra att montera även den sista kortsidan på skåpen. Den täcker inte hela sidan eftersom det ska byggas ut en fönsternisch som ska gömma vatten och avlopp som löper längs med väggen.

 

Sami är lite vildare på söndagen men sover förstås också mycket. Idag väljer han att själv gå in till madrassen vi just nu har på golvet i vårt sovrum för att 14-åringen ska kunna sova nära valpen och så lägger han sig helt lugnt där och somnar.

 

Kommande vecka ska vi turas om med att vara lediga med Sami. Det är viktigt att han får landa med sitt nya hem ordentligt innan vardagen börjar även för honom. Han ska sedan åka med Thomas i lastbilen på dagarna.