Födelsedag i huset.

På tisdag kommer Mathias på HSF Installation förbi och kopplar in vatten och avlopp till tvättmaskinen. Äntligen kan vi tvätta i tvättstugan.

Som vanligt gör han en väldigt snygg rördragning. Det bästa är att vi nu slipper tömma vattenbehållaren på torktumlaren utan har tömningen av kondensvattnet direkt kopplat till avloppet.

Mathias har också beställt en kallvattenkran till tvättbänkens grovtvättsho.

 

På torsdagen fyller Signe år. Vi äter önskefrukost och önskemiddag  och däremellan är det paketöppning, skola och paketöppning igen. Nu är hon åtta år, när vi flyttade in i byggboden var hon fyra. 

 

På lördagen fortsätter vi att bygga på garderoben i sovrummet. Vi monterar mellanväggar och hyllplan.

 

Ute är det en strålande vacker vårdag och solen värmer riktigt skönt. Signe har en kompis över för att fira födelsedagen. Signe gillar inte alls att ha kalas så vi firar med en kompis i taget. Det är den första gästen vi har i huset, eftersom Sami är ny i familjen så har vi sagt nej till besök hans första veckor hos oss.

 

När vi är klara för dagen har vi även byggt in el och ventilation samt fixat några extra små hyllplan i utrymmet som blev över. Det gäller att ta till vara på varenda användbart skrymsle. Det som återstår nu är att montera dörrar.

 

Sami är van att gå upp med Thomas på vardagarna så på helgerna vaknar han strax efter kl 05 och är hungrig. Det är bara för Thomas att gå upp, rasta honom och ge honom frukost. Sami somnar sedan snabbt på Thomas mage och sover vidare någon timme till.

 

Det blir en tidig långpromenad efter sovstunden. Solen värmer skönt redan så här tidigt och en massa fåglar kvittrar i solskenet. Det är ovant att se huset på lite håll i en helt annan vinkel. Den gröna plåten påminner om att det snart är dags att börja med trädäcket på takterrassen. Snart vill vi kunna börja fika där ute.

 

När Uffe kommer så börjar vi bygga på förvaringen under trappan på nedervåningen.

 

Till vänster ska det hängas jackor samt bli hyllor för skor mm. Längst till höger i det lilla facket ska dammsugaren vara. Den ska dras ut vid användande och sedan lätt ställas tillbaks igen. Det sitter även ett eluttag innanför så vi slipper dra iväg sladden för inkoppling någon annanstans.

 

Efter lunch går Thomas och Uffe upp på taket, innan det är dags för kaffe. Härifrån ser man långt upp på vår tomt bakom huset.

 

Bergsravinen utanför badrummet sett uppifrån taket.

 

Uffe klättrar upp och måttar för tillverkning av ett fönsterbleck ovanför fönstret i 20-fotaren. Härifrån ser man hur tunn isen på sjön har hunnit bli. Under dagen öppnar sig ett långt stråk med öppet vatten vid bryggan på andra sidan.

 

Mer hinner vi inte idag för vi ska iväg på eftermiddagen för att fira Lindas lillebror som nyss fyllt 30. Även om lillebror är viktigast denna dag så längtar vi också efter att träffa barnens senaste kusin, lilla Love, som är 6 månader och som vi inte träffat på ett tag. Lindas mamma och storebror med familj kommer också att vara där och det är första gången de alla träffar Sami.