Byggbodsrenoveringen fortsätter.

Den här veckan blir det inte mycket byggbilder för vi fortsätter att koncentrera oss på att få byggboden klar för försäljning. 

 

På onsdag kväll målar Thomas ett lager till i sovrummet i byggboden.

 

Veckan bjöd på övervägande vackert väder och vi gillar vardagsrummets kvällsutsikt med alla vackra solnedgångar.

 

På lördag morgon är det is på sjön igen. Det har varit nedåt -6 på nätterna hela veckan. Isen ligger bara kvar en del av dagen, på kvällarna är det isfritt igen.

 

Signe och Sami myser på Fatboy-säcken.

 

Sami vaknar oftast strax efter kl 06 på helgerna. Då tar han och Thomas en kort vända före frukost. Framåt kl 08 går de en längre promenad, oftast tar den ca 30-40 minuter trots att de inte går särskilt långt. Mycket tid går åt till att Sami ska få upptäcka allt i omgivningarna.

 

På söndagmorgon prövar de en ny promenadväg. Det finns en fin stig längs med sjökanten som de inte har gått tidigare men tyvärr så ligger det stora träd kvar från stormen Alfrida och hindrar vägen. Det går såklart att ta sig runt men det känns bökigt för en 14 veckors valp i koppel med alla grenar som spretar åt alla håll.

 

Uffe och Thomas jobbar vidare med målning nere i byggboden. Linda packar upp och sorterar uppe i huset. Byggboden tömde vi helt under lördagen och förberedde med lite spackling inför dagens arbete. Ni ska allt vi packat ned från boden packas upp igen och få en plats uppe i huset. Vi kan inte fatta hur allt detta fick plats i lilla byggboden.

På eftermiddagen ser vi att Victor från Sportfiskarna är nere vid sjön. De arbetar med fiskbeståndet och håller koll på bland annat gäddornas och havsöringarnas vandring genom sjön upp till Hemmesta sjöäng där de samlas för att leka. Thomas går ner för att prata om sjön och fiskbeståndet. När han går upp till huset igen så kommer Sami springande bakifrån, han är ute och rastas av Signe och Isak. Thomas ser inte att Sami kommer och hans ena baktass hamnar oturligt nog under Thomas sko.

Det blöder ganska mycket från tassen och vi bär genast upp honom till badrummet för rengöring och undersökning. Det ser inte bra ut med hans ena klo så Thomas, Signe och Isak åker iväg med Sami till jourdjursjukhuset i Bagarmossen. Vi har tur. Det är helt tomt och de får hjälp ganska omgående. Samis ena klokapsel är skadad och behöver opereras. Den kommer tas bort helt men växer sedan ut igen.

De lämnar Sami för operation och Thomas kör hem barnen under tiden. Det är lite osäkert på hur lång tid det kommer ta beroende på om andra mer akuta ärenden dyker upp. När Thomas är på väg tillbaks ringer de från djursjukhuset och berättar att Sami har vaknat och att operationen gått bra. Nu är vi glada att vi valde den bästa försäkringen med de bästa villkoren, djuroperationer är inte gratis precis.

 

 

Uffe fortsatte tålmodigt med målandet i boden när Thomas åkte iväg. Nu har vi bara duschhörnet kvar att fixa till samt målning av fasad och fönster utomhus. Fönstren ska även få nytt kitt.

 

Liten tillbakablick:

April 2018. Vi lägger golvvärme på övervåningen.

 

April 2017. Samma rum på övervåningen. Här har vi inte ens tagit bort alla golvskivor ännu.

 

April 2016. Plintsystemet och stödmuren är precis färdigbyggda och tomten är återfylld. 23 ton grus har krattats ut för hand under huset. Det är fortfarande några veckor kvar tills undervåningen lyfts på plats.