April och snart dags för provmålning!

Snart ska 20-fotaren målas invändigt och utvändigt. Vi hoppas att vi kan få färgprover från Nordsjö nästa vecka.

Uffe kommer och jobbar båda dagarna den här helgen. På lördag morgon är det dimma men på eftermiddagen spricker det upp och värmen kommer tillbaka. Thomas går upp tidigt för att spackla och slipa väggen vid trappan på nedervåningen. 

Thomas och Uffe bär ner svets och alla maskiner som behövs för att de ska kunna jobba i 20-fotaren. Efter att vi kontrollmätte trappan insåg vi att balkarna vi hade kapat inte längre passar som vi hade tänkt oss. De tar bort en balk och förlänger balken bakom istället. Under tiden som Uffe kapar och svetsar jobbar Thomas vidare med att montera isoleringsskivor på ena väggen. När Uffe sedan är klar så hjälps de åt med den fortsatta monteringen.

Monteringen går undan när man är två som hjälps åt. I slutet på eftermiddagen har de monterat ena sidan och påbörjat nästa sida. Tyvärr tog stålreglarna slut mitt i arbetet så de avslutar dagens jobb ganska tidigt. Tack vare det hinner vi med en fika ute i solen innan Uffe åker hem.

På söndag morgon fortsätter Thomas med spackling och slipning uppe i huset, på undervåningen. Det är strålande sol ute och ganska varmt och skönt.

Väggen vid trappen är i princip färdigmonterad. Nu ska det bara slipas och målas innan trappen kan monteras.

Thomas börjar också spackla lite på väggen i gästrummet innan Uffe är på plats och de fortsätter arbetet i 20-fotaren.

Thomas och Uffe tar lastbilen och åker och handlar på ett av byggvaruhusen här ute på Värmdö. De köper alla reglar vi behöver och även material för att kunna påbörja monteringen av innerväggarna i 20-fotaren. Vi hoppas åtminstone att vi hinner så pass långt med dagens arbete.

De kämpar på med monteringen av de återstående skivorna. Efter det ska vissa skarvar tätas.

Under tiden som tätningen i skarvarna torkar tar de lunch. Bägge väggarna är nu färdigmonterade med isoleringsskivor.

Efter lunch fixar de till det sista som behöver göras innan det är dags att montera innerväggar. De hinner tillsammans få upp nästan hela ena väggen innan Uffe måste åka. Idag är det en konsert inne i stan som han ska hinna till efter att han varit hemma en sväng. Även Linda ska gå på samma konsert så Thomas har bara någon timme på sig att skruva upp alla väggskivor ordentligt.

Nu sitter de fyra första skivorna på plats. Den sista inre måste först sågas till rätt bredd innan montering så den står bara uppställd för att inte stå i vägen.

I veckan har Signe haft maginfluensa men som ett under klarade vi andra oss. Det var bara en halv dag hon var sjuk men eftersom 48-timmarsregeln finns så blev vi hemma två dagar till. Vi delar alltid lika på vab och har tagit halva dagar var.

Helgen har varit solig och Signe och killarna har varit ute mycket. De har cyklat nedför backen, kört radiostyrda bilen Signe fick i födelsedagspresent och varit ute på bryggan och tittat på fåglar. Vi har druckit kaffe ute och på söndagen åt delar av familjen också lunchen ute. Att bo på 20 kvadrat när det är varmt och fint väder är ingen större konst.

 

För ett år sedan. Vi återfyllde vidare runt gjutformarna. Thomas kapade även till benen på Peikkoplattorna till rätt längd. Dessa gjöts in i toppen på varje plint.