April

Här kommer nu aprils första inlägg, lite försenat p.g.a. tekniska problem.

 

Vi börjar vänja oss vid ha hund! Sami har gillar livet i lastbilen på dagarna och sitter ofta och väntar på förarstolen när Thomas är ute på korta ärenden. På morgonen springer Sami till lastbilen, sätter sig nedanför dörren och väntar på att Thomas ska lyfta in honom.

En del av valpigheten har gått över och Sami sover hela nätterna. Thomas gillar att ha honom som sällskap i hytten på dagarna och dessutom tvingar det Thomas att ta raster vilket varit lätt att slarva med tidigare. Det är bra även för Thomas att sträcka på sig och få lite luft flera gånger om dagen, och att varva ner från stressen av att köra lastbil i Stockholmstrafiken.

 

När vi alla kommer hem på eftermiddagarna så sätter sig Signe oftast vid pysselbordet. Hon bygger saker, målar eller syr. Av faster Jeanette fick hon ett set med mallar och fönsterfärg. Som tur är så går skapelserna sedan att ta ner utan att de klistrar fast.

 

På fredag kväll är det dags att byta till sommardäck. Förra veckan hittade Thomas fyra billiga fälgar till våra sommardäck och på hans jobb har de både däckbytarmaskin och balanseringsutrustning.

 

På lördag morgon vaknar Sami redan kl 05.40. Han håller sig hela nätterna men är van att gå upp 05 på vardagarna så det är bara att gå upp och ta en liten runda ute i området på direkten. Thomas tar sedan en liten tupplur i soffan innan det blir frukost och en längre morgonpromenad. När han vaknar efter en stunds slumrande har Sami försökt krypa in under soffan. Han växer fort och kommer nog inte att kunna göra detta länge till.

 

När vi går ut vill Sami gå ner till bryggan och titta på fågellivet. Han sitter stilla länge och bara tittar, med en pinne i munnen.

 

Syrénbusken bakom byggboden har redan fått stora knoppar.

 

Den här helgen har vi tillfälligt tagit en paus från byggandet. Vi måste hinna med att tömma boden på allt som är kvar i den, samt även tömma våra tre förrådscontainrar på andra sidan vägen. Utöver dessa så hyr vi en container fem minuter bort och den är också fullproppad med möbler och husgeråd.

 

På eftermiddagen har vi tömt hela sovrummet i byggboden. Sami leker och vilar tålmodigt utanför medan vi jobbar på för fullt med rengöring av golv och väggar. Tre och ett halvt år på så pass litet utrymme sätter sina spår.

 

På söndagen kommer Uffe ut som vanligt. Han hade "ledigt" på lördagen för att ta hand om gäster från Norrland på Stockholmsbesök. Vi sätter äntligen upp spegeln i det övre badrummet.

 

Sedan monterar vi badrumshyllan. Det är en nytillverkad Stringhylla med glasdörrar och plåthylla.

 

Nere vid bryggan håller ett ejderpar till om dagarna. De är skygga och sticker iväg så fort vi visar oss.

 

Innan lunch började vi bygga ihop ett vitrinskåp till vårt sovrum. Efter lunch och kaffe skruvar vi ihop det sista och ställer det på plats. Här ska Signe få ställa alla sina alster som hon kommer hem med från skola och fritids. Hon har tidigare tyckt att vi inte uppskattar hennes verk tillräckligt, vilket var svårt på tjugo kvadrat, så nu ska hon få ha en permanent utställning som vi ser varje dag.

 

Vi avslutar dagen med att måla om sovrummet i byggboden. Det var visserligen vitt även före men efter en första strykning så syns verkligen skillnaden och det ser mycket fräschare ut. Vi ska renovera hela boden för att sedan sälja den vidare till nästa behövande. Det är först när boden är borta som vi kan gräva ner vatten och avloppsledningarna och få en vattenmätare inkopplad. Dessutom behöver vi ytan att parkera antingen bilar eller lastbilen på.