Äntligen klara med förrådstömningarna.

Dagens inlägg blir kort. Vi har i huvudsak ägnat oss åt att tömma det sista förrådet och sedan jobbat med att rensa och bära in allt i huset. Tur att vi är så många vuxna och nästan vuxna, Isak och Fabian har också slitit och burit. 

Midsommarafton blir därför lite av en arbetsdag men allra mest tar vi det lugnt. Barnen är inte intresserade av att åka iväg på något firande så vi bestämmer oss för att stanna hemma. Lindas lillebror med fru och bebis hör av sig någon dag före och frågar om de får komma och det vill vi såklart väldigt gärna, inte heller de hade planerat något stort firande. Lindas mamma kommer också och på eftermiddagen äter vi en traditionell sill & potatislunch. Efter den bryter vi av med att äta vietnamesiska vårrullar. Det är kalla, mjuka rispappersrullar som man själv fyller med innehåll och sedan doppar i sås. För ovanlighetens skull är det en varm midsommarafton så det är gott med kall mat. Till efterrätt har Clara, Lindas lillbrors fru, bakat en ljuvlig jordgubbstårta med kokosbotten. 

 

På sena kvällen får vi en otroligt vacker solnedgång över sjön.

 

Vardagsrummet och skogen bakom huset glöder av det sena solljuset.

 

Efter frukosten på lördag morgon lägger sig Thomas en stund på soffan och läser nyheterna. Helt plötsligt kommer Sami springande och vill ligga på Thomas mage och sova. Det har inte hänt sedan han var liten valp men det är lika mysigt fortfarande.

 

Efter den gosiga stunden med Sami väntar hårt arbete. Vi har en hel 30m3 container stående nedanför huset med allt innehåll från magasineringen som vi tidigare tömde. Nu ska allting bäras upp till huset. Först måste det dock rensas lite på nedervåningen så att fler saker får plats.

Efter rensning.

 

Vi lägger ut en del annonser och säljer en massa saker under dagen men lite senare på eftermiddagen har vi nästan fyllt hela rummet igen.

Under söndagen tömmer vi ytterligare en container med mestadels flyttkartonger och sedan får vi ta oss fram i gången mellan alla kartonger. Rensningen av allt detta får bli ett sommarprojekt.

 

Det blir mer och mer tomt nedanför huset varefter alla förrådscontainrar försvinner. Nu är det endast vår rörmokares container som står kvar. Vi mellanlagrar den åt honom i väntan på att hans uppställningsplats blir klar senare i sommar. Byggboden har blivit såld så även den försvinner nästa vecka. 

 

Så otroligt skönt att ha alla saker inne i huset nu, trots att det betyder att vi går omkring i gångar mellan höga travar av flyttkartonger. Vi har haft saker utspridda så länge att vi nästan glömt vad vi har. Trots att vi rensade hårt innan vi flyttade från radhuset så har vi uppenbarligen alldeles för mycket saker kvar. Det får bli en ännu hårdare rensning denna gång.

Signe är lycklig över alla leksaker vi nu bär in. Hon hittar saker hon inte sett på nästan fyra år och bygger brio-järnväg i hela vardagsrummet.

 

Linda och barnen har nu sommarlov i drygt sju veckor och Thomas jobbar bara en vecka till. Isak ska sommarjobba mest hela sommaren.

Under några veckor kommer vi nu att ligga lågt med både byggande och inlägg på hemsidan, vi återkommer med nya inlägg efter sommarledigheten.

Ha en riktigt trevlig sommar tills vi hörs igen!