Äntligen färdiga med byggbodsrenoveringen.

Linda sorterar vidare bland alla saker som nu ska in i huset och Thomas och Uffe renoverar klart byggboden.

Veckan har varit lite jobbig och besvärlig, mest pga Samis skada på baktassen och att han måste ha tratt. Den har ju så klart varit jobbigast för honom. Han gillar inte alls att ha bandage på tassen och första natten väcker han Linda kl 03.50 och är jätteglad och stolt över att ha löst problemet genom att ha lyckats rulla upp hela bandaget det så att det lossnat. Han har sprudlande glad sprungit runt till alla i familjen och visat upp sig, fast alla sov ju förstås, och har därmed lämnat små blodiga tassavtryck på hela övervåningen. Linda och Thomas går upp och hjälps åt med att få på ett nytt bandage på en trilskande hundvalp. De närmaste nätterna sover han oroligt och vi är vakna ofta för att titta till honom lite.

 

När Thomas kommer in i lastbilen ligger Sami ofta och väntar på honom med sorgsna ögon.

 

På kvällarna tar vi inga långpromenader utan håller oss istället bara här utanför. Sami haltar eller går bara på tre ben och har ingen lust att gå längre sträckor. Men han vill gärna gå ner till bryggan och ligga still en stund och bara kika ut över vattnet ett tag. Signe följer allt oftare med ut och hon har nu blivit en riktig hejare på att ta hand om Sami.

 

På torsdagen kan vi äntligen ta av tratten. På kvällen när vi kommer hem tar vi även av bandaget och Sami är äntligen sig själv igen, hoppar och springer och drar i kopplet.

 

På långfredagen jobbar Thomas vidare i byggboden och Linda fortsätter det ändlösa sorterandet av leksaker och annat. Uffe är på andra åtaganden för tillfället.

 

Thomas sätter upp en ny spegel inne på toaletten i byggboden.

 

Duschhörnan ska fräschas till ordentligt. Den får först ett lager av grundfärg för våtrum.

 

Efter arbetet i duschen plockar Thomas ned alla fönster och skrapar bort gammal färg. De målas sedan och Uffe kommer senare under helgen att kitta om dem ordentligt. Även fönsterkarmarna målas.

 

På lördagen är det påskafton. Vi tar ledigt från bygget och åker ut till Nora gård för att fika i solskenet. Det är säsongspremiär och mycket folk. Efter det åker vi till Lidingö för påskmiddag hemma hos Lindas mamma Gunnel. Signe rastar Sami själv flera gånger (under vuxens nära översyn) och är jätteduktig med kopplet.

 

På söndagen är Uffe tillbaka och vi bestämmer oss för att även snygga till boden utvändigt. Den röda färgen är solblekt. Det blir en granitgrå nyans som omväxling.

 

Vi hinner måla nästan bägge långsidorna och ena kortsidan innan färgen tar slut.

 

Duschen får två strykningar av specialfärgen som är anpassad för duschar. Det blir som en tjock gummerad vattenbeständig yta. Det ser mycket trevligare ut än den mörka lila färgen som vi har levt med i alla år. Varför gjorde vi inte så här direkt när vi flyttade in?

 

På måndagen köper vi mer färg och målar färdigt utvändigt. Uffe bättrar på fönstren lite till. Vi tömmer sedan boden på det sista som var kvar och städar ut den ordentligt. Den är nu redo för försäljning och kan passa bra som Attefallare på tomten eller liknande. Om någon är intresserad så mejlar ni till info@containervillan.se

 

Bilder inifrån. Köket och vyn bort mot duschen. Stor varmvattenberedaren nere till höger. Plats för både tvättmaskin, torktumlare, kyl och frys.

 

Den färdiga duschen. Endast silen i golvbrunnen saknas. Den gamla var så gul i färgen efter alla år så vi byter ut den till en ny och fräsch.

 

Sovrummet. Mer bilder finns för intresserade.